Matematik
Forskrift for andengradsfunktion
10. december 2007 af
Tipp-Ex (Slettet)
Det er i virkligheden lidt pinligt jeg ikke kan det her, men har fuldstændig svedt det ud og magter ikke at glo mine notater fra 1.g igennem.
Men hvordan finder man en forskrift for en andengradsfunktion, for hvis graf man har tre punkter, som den går igennem.
På forhånd tak.
Men hvordan finder man en forskrift for en andengradsfunktion, for hvis graf man har tre punkter, som den går igennem.
På forhånd tak.
Svar #1
10. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Tre ligninger med tre ubekendte:
Tre punkter: (x1,y1), (x2,y2) og (x3,y3)
y1 = a*x1^2 + b*x1 + c
y2 = a*x2^2 + b*x2 + c
y3 = a*x3^2 + b*x3 + c
Løs mht. a, b og c.
Tre punkter: (x1,y1), (x2,y2) og (x3,y3)
y1 = a*x1^2 + b*x1 + c
y2 = a*x2^2 + b*x2 + c
y3 = a*x3^2 + b*x3 + c
Løs mht. a, b og c.
Svar #2
10. december 2007 af Tipp-Ex (Slettet)
Er der ikke en måde hvor man ikke skal bruge et CAS-værktøj?
Svar #3
10. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Man kan sagtens løse et ligningssystem med tre ubekendte uden CAS. Nåh, men det er såvidt jeg ved den eneste måde du kan finde en forskrift for et andengradspolynomium ud fra tre punkter. Men nu oplyser du jo ikke punkterne, så det kan muligvis gøres meget lettere.
Man kan sagtens løse et ligningssystem med tre ubekendte uden CAS. Nåh, men det er såvidt jeg ved den eneste måde du kan finde en forskrift for et andengradspolynomium ud fra tre punkter. Men nu oplyser du jo ikke punkterne, så det kan muligvis gøres meget lettere.
Skriv et svar til: Forskrift for andengradsfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
