Matematik
En venlig sjæl derude ( INTEGRAL)
10. december 2007 af
heelpme (Slettet)
Er der en venlig sjæl derude som gider hjælpe mig med denne opgave som haster. Kan ikk finde frem til det rigtige resultat
grafen for funktionen er givet ved f(x)= 3x^2+1 afgrænser sammen med koordinatsystemet akser og linjen med ligningen x=1 og x = t et område, der har arelalet 66. find de to mulige værdier af t
Mit bud
først interger jeg jeg f(x)= 3x^2+1 og dernæst sætter jeg 1 og x ind i x^3+x og får 2
t^3+t-2=66 som jeg bruger en solve på. men jeg skal have TO resultater og får kun det ene som er t=4 som rigtig resultat. men ved ikk hvordan j finder det andet resultat som skal være t= -3,9167
grafen for funktionen er givet ved f(x)= 3x^2+1 afgrænser sammen med koordinatsystemet akser og linjen med ligningen x=1 og x = t et område, der har arelalet 66. find de to mulige værdier af t
Mit bud
først interger jeg jeg f(x)= 3x^2+1 og dernæst sætter jeg 1 og x ind i x^3+x og får 2
t^3+t-2=66 som jeg bruger en solve på. men jeg skal have TO resultater og får kun det ene som er t=4 som rigtig resultat. men ved ikk hvordan j finder det andet resultat som skal være t= -3,9167
Svar #1
10. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Du har valgt:
Areal = F(t) - F(1)
Men der er jo også muligheden:
Areal = F(1) - F(t)
Som rigtignok giver -3.917
Areal = F(t) - F(1)
Men der er jo også muligheden:
Areal = F(1) - F(t)
Som rigtignok giver -3.917
Svar #2
10. december 2007 af dnadan (Slettet)
I øvrigt må der angiveligt menes: første aksen i stedet for koordinatsystemets akser.
Skriv et svar til: En venlig sjæl derude ( INTEGRAL)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
