Matematik
Grafer
12. december 2007 af
Signesp (Slettet)
Hej. Jeg har fået dette spørgsmål:
En ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3.0)
Jeg skal nu bestemme en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf.
Jeg ved ikke hvordan jeg løser opgaven uden tegning af graf. Er der nogen der ville forklare mig opgaven og gerne et resultat?
På forhånd tak.
En ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3.0)
Jeg skal nu bestemme en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf.
Jeg ved ikke hvordan jeg løser opgaven uden tegning af graf. Er der nogen der ville forklare mig opgaven og gerne et resultat?
På forhånd tak.
Svar #1
12. december 2007 af Christina_Jensen (Slettet)
f(x)=ax+b
du får af vide, at a=-2
så ved at du man kan finde b ved at:
b=y-ax
så sætter du bare punktet og b ind og så har du b, hvorefter du bare sætter a og b ind på deres pladser i den øverste ligning..
:)
du får af vide, at a=-2
så ved at du man kan finde b ved at:
b=y-ax
så sætter du bare punktet og b ind og så har du b, hvorefter du bare sætter a og b ind på deres pladser i den øverste ligning..
:)
Svar #2
12. december 2007 af Signesp (Slettet)
jeg ved jo ik hvad y er og heller ikk x? :) Btw tak. :)
Svar #3
12. december 2007 af Christina_Jensen (Slettet)
Jo, for du har et punkt.
p(x,y), hvor det her er p(3,0)
p(x,y), hvor det her er p(3,0)
Skriv et svar til: Grafer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
