Matematik
reducer...
12. december 2007 af
Shortay-C (Slettet)
Hvordan reducere man
n*(n+1)/2 + n+1*(n+2)/2 til (n+1)^2
n*(n+1)/2 + n+1*(n+2)/2 til (n+1)^2
Svar #1
12. december 2007 af Sentinox (Slettet)
Går ud fra at du mener
n*(n+1)/2 + (n+1)*(n+2)/2 til (n+1)^2
gang ind i paranteserne:
1/2*n^2 + n/2 + 1/2*n^2 + n + 1/2*n + 1
Reducer:
n^2 + 2*n + 1
Benyt at (A+B)^2 = A^2 + B^2 + 2*A*B =>
n^2 + 2*n + 1 = (n+1)^2
//Sentinox
n*(n+1)/2 + (n+1)*(n+2)/2 til (n+1)^2
gang ind i paranteserne:
1/2*n^2 + n/2 + 1/2*n^2 + n + 1/2*n + 1
Reducer:
n^2 + 2*n + 1
Benyt at (A+B)^2 = A^2 + B^2 + 2*A*B =>
n^2 + 2*n + 1 = (n+1)^2
//Sentinox
Svar #2
12. december 2007 af mathon
...du mangler en parentes - kan det være grunden?...
n*(n+1)/2 + (n+1)*(n+2)/2........du sætter på fælles brøkstreg
[n*(n+1)+(n+1)*(n+2)]/2...........tællerens led har den fælles faktor (n+1)
[(n+1)(n+(n+2))]/2.....................som er sat uden for en parentes
[(n+1)(2n+2))]/2.........................i (2n+2) sættes 2 uden for en parentes
[(n+1)2(n+1))]/2........................du forkorter brøken med 2
(n+1)(n+1) = (n+1)^2
n*(n+1)/2 + (n+1)*(n+2)/2........du sætter på fælles brøkstreg
[n*(n+1)+(n+1)*(n+2)]/2...........tællerens led har den fælles faktor (n+1)
[(n+1)(n+(n+2))]/2.....................som er sat uden for en parentes
[(n+1)(2n+2))]/2.........................i (2n+2) sættes 2 uden for en parentes
[(n+1)2(n+1))]/2........................du forkorter brøken med 2
(n+1)(n+1) = (n+1)^2
Skriv et svar til: reducer...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
