Biologi

Hjælp

12. december 2007 af Idamalie* (Slettet)
Jeg er ikke helt sikker på hvad mitrokondrierne i en plante er? og hvor de er i planten ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Mitokondrier betegnes typisk som den eukaryote celles kraftværker. Her frigøres ved respirationsprocessen den energi, den bruger under aerobe forhold. Mitokondrier har selvstændige arveanlæg (DNA), og det skyldes formentlig, at de har været selvstændige, bakterieagtige organismer engang. Mitokondrie-DNA'et bliver kun videreført af moren og farens mitokondrie-DNA går så at sige til grunde når han selv dør. Heraf taler nogen om den mitokondrielle Eva.
Mitokondrier varierer i form og størrelse, men er ofte aflange, cigarformede. De er omgivet af en dobbeltmembran. Den inderste cellemembran er foldet og danner fingerlignende strukturer der kaldes for cristae. Denne indfoldning øger overfladearealet af den indre membran i forhold til organellets volumen. Cristae-strukturerne kan danne et varieret mønster, afhængig af art og celletype.
Den indre membran deler mitokondrierne i to adskilte rum – et ydre rum mellem den ydre og den indre membran kaldet intermembran-rummet, og et indre rum som kaldes matrix. I den ydre membran er indlejret poriner, der gør at intermembran-rummet for molekyler mindre end ca. 5 kDa er ækvivalent med cytosolen. I matrix findes enzymer, der hører til Krebs' cyklus (citronsyrecyklen) – med undtagelse af succinat dehydrogenase, som er bundet til den indre membran – og dehydrogenaser som katalyserer oxidationen af fedtsyrer. På cristae'ene sidder enzymer der hører til elektrontransportkæden. Den sidste del af respirationen foregår her.



Ex:
Hos planter er cellen afstivet af en stil cellevæg af cellulose. Inden for celle-membranen findes celle-slimen. Heri findes cellens ¨organer¨ - da de er så små, kaldes de organeller. Vigtige organeller er grønkorn, som sørger for fotosyntesen i planteceller. Med druesukker som brændstof søger mitokondrier for at skaffe energi til cellens arbejde. Cellens vigtigste arbejde er at fremstille proteiner, så organismen kan leve og vokse. Proteiner er opbygget af aminosyrer, som findes i celleslimen.

Svar #2
12. december 2007 af Idamalie* (Slettet)

Tak det hjalp! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Du siger bare til, hvis du ikke forstår noget :) Eller hvis du vil have hjælp til noget andet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Wikipedia er din ven Mia?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Pelle, Wikipedia er et Internetopslagsværk, der står mange gode oplysninger!

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.