IT
Fakir model
09. juni 2004 af
martin04 (Slettet)
Er der nogen der kan forklare mig om Fakir modellen, det ville hjælpe rigtig meget, kan ikke finde noget om det i mine noter:( Jeg skal op i IT case så det ville hjælpe rigtig meget.
Svar #1
10. juni 2004 af susbc (Slettet)
FAKIR modellen kan du bruge nar du skal indføre nye systemer i en virksomhed. Der er 5 faser: Forundersøgelse, Analyse, konstruktion, Igangsætning og Revision.
Forundersøgelse = Starte med at oprette en projektorganisation, hvor man finder de relevandte medarbejdere. Derud over vil man nærmere beskrive formålet med ændringerne i IT-systemet. Man vil ligeledes planlægge det videre system.
Analyse = Man starter med at give en beskrivelse af det eksisterende system, finde frem til hvad der skal ændres derved. Har kan man eventuelt anvende forskellige diagrammer som (dataflow m.m)
konstruktion = Den IT ansvarlige får de aktuelle problemer og skal derud fra lave en detaljeret beskrivelse, tilpasning og evt. udviklingen af teorien
Igangsætning = den nye software bliver afprøvet og de kommende brugere bliver uddannet til at benytte systemet.
Revision = Den nye software bliver vurderet og ændret hvis den ikke lever op til de ønskede krav.
Forundersøgelse = Starte med at oprette en projektorganisation, hvor man finder de relevandte medarbejdere. Derud over vil man nærmere beskrive formålet med ændringerne i IT-systemet. Man vil ligeledes planlægge det videre system.
Analyse = Man starter med at give en beskrivelse af det eksisterende system, finde frem til hvad der skal ændres derved. Har kan man eventuelt anvende forskellige diagrammer som (dataflow m.m)
konstruktion = Den IT ansvarlige får de aktuelle problemer og skal derud fra lave en detaljeret beskrivelse, tilpasning og evt. udviklingen af teorien
Igangsætning = den nye software bliver afprøvet og de kommende brugere bliver uddannet til at benytte systemet.
Revision = Den nye software bliver vurderet og ændret hvis den ikke lever op til de ønskede krav.
Svar #3
28. august 2011 af Skandov (Slettet)
Rigtig god beskrivelse, dog mener jeg også at I'et er Implementering og ikke Igangsætning, men det er vel næsten det samme.
Skriv et svar til: Fakir model
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
