Fysik

Matrixregning of Optik

13. december 2007 af KasperJuhl (Slettet)
Hej..

Jeg er ved at skrive studieretningsopgave i Matematik og Fysik, og matrixregning og optik..

Jeg skal ved hjælp af matrixregning finde ud af hvordan lys har bevæget sig igennem et par linser, inden der rammer in væg, hvor jeg så gerne skal kunne komme frem til hvor meget lyset er blevet afbøjet op eller ned i forhold til udgangspunktet.

Jeg er kommet frem til at forskydningsmatrixen F er givet ved:


|1 d|
F=| |
|0 1|

Hvor d er afstanden mellem linserne, eller afstanden mellem lyskilden til første linse.

Og linsernes matricer M er givet ved:


|1 0|
M=| |
|-1/f 1|

Hvor f er linsens brændvidde.

Så skal man bare gange matricerne sammen, for at finde hvor lyset til sidst rammer.

Mit problem er bare at jeg ikke kan forklare hvorfor disse udgangsmatricer er rigtigt.:(..

Nogle der kan hjælpe??

Svar #1
13. december 2007 af KasperJuhl (Slettet)

Hov, formlerne blev lidt grimme, håber i forstår hvad jeg mener, ellers:

F=
1 d
0 1

M=
1 0
-1/f 1

Tusind tak, hvis nogle kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hvordan kan du komme frem til dem selv uden at kunne forklare hvorfor de er korrekte?

(Jeg har ikke selv sat mig ind i om de rent faktisk er korrekt, men jeg antager at du har ret.)

Svar #3
13. december 2007 af KasperJuhl (Slettet)

Jeg har fået dem opgivet, og de står også i forskellige bøger, og på nettet.
Jeg har ledt det hele igennem, men syntes ikke jeg har kunnet finde en forklaring. Ihvertfald ikke en jeg forstod 100%.

Svar #4
14. december 2007 af KasperJuhl (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?:(

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2010 af izel (Slettet)

Hej kasper, tænkte på hvilke bøger brugte du ? skal selv skrive om det samme om nogen dage :D


Skriv et svar til: Matrixregning of Optik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.