Matematik
hældning...
14. december 2007 af
Cille-muus (Slettet)
Hej er ved at skrive om Ægyptisk Matematik.
Har lige et spørgsmål.
Hvad menes der med: "Beregn pyramidesidens hældningsvinkel med vandret" ?
Det er især "...hældningsvinkel med vandret" som jeg ikke rigtig forstår.
Jeg skal tage udgangspunkt i nedenstående eksempel.
Eksempel på beregning af en pyramide:
Siden i grundfladen er 360 og højden er 250.
Du skal lade mig vide dens hældning.
Du skal finde 1/2 af 360. Det bliver 180.
Du skal regne med 250 for at finde 180. Det bliver 1/2 + 1/5 + 1/50 af en alen. En alen er 7 håndbredder.
(1 alen = 7 håndbredder = 28 fingre ( = 0,523 m) )
Du skal multiplicere med 7 (med 1/2, 1/5 og 1/50).
Dens hældning er 5 1/25 håndbredder.
Håber virkelig, at der er nogen som kan hjælpe mig. For jeg kan simpelthen ikke finde ud af det.
På forhånd tak.
Har lige et spørgsmål.
Hvad menes der med: "Beregn pyramidesidens hældningsvinkel med vandret" ?
Det er især "...hældningsvinkel med vandret" som jeg ikke rigtig forstår.
Jeg skal tage udgangspunkt i nedenstående eksempel.
Eksempel på beregning af en pyramide:
Siden i grundfladen er 360 og højden er 250.
Du skal lade mig vide dens hældning.
Du skal finde 1/2 af 360. Det bliver 180.
Du skal regne med 250 for at finde 180. Det bliver 1/2 + 1/5 + 1/50 af en alen. En alen er 7 håndbredder.
(1 alen = 7 håndbredder = 28 fingre ( = 0,523 m) )
Du skal multiplicere med 7 (med 1/2, 1/5 og 1/50).
Dens hældning er 5 1/25 håndbredder.
Håber virkelig, at der er nogen som kan hjælpe mig. For jeg kan simpelthen ikke finde ud af det.
På forhånd tak.
Svar #2
15. december 2007 af Mikkat (Slettet)
Hældningsvinklen med vandret må være den vinkel, som pyramidens sider danner med pyramidens bund.
Kald pyramidens top A.
Hvis du tager midtpunktet C i pyramidens bund og trækker en ret linie fra C ud til midtpunktet B af en side samt en ret lini fra C op til pyramidens top, vil disse to linier sammen med linien AB danne en retvinklet trekant
Kald pyramidens top A.
Hvis du tager midtpunktet C i pyramidens bund og trækker en ret linie fra C ud til midtpunktet B af en side samt en ret lini fra C op til pyramidens top, vil disse to linier sammen med linien AB danne en retvinklet trekant
Svar #3
15. december 2007 af Mikkat (Slettet)
I denne retvinklede trekant er det vinkel B der er den søgte vinkel
Svar #4
15. december 2007 af Cille-muus (Slettet)
Hmm okay. Det forstår jeg godt nu. Kan du hjælpe mig med at beregne pyramidesidens hældningsvinkel med vandret? Jeg kan ikke rigtig finde ud af det :S
Skriv et svar til: hældning...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
