Matematik
Ligning (brøk)
15. december 2007 af
MortenJA (Slettet)
Hej,
en der kan hjælpe mig med nogle mellemregninger her?
(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a
<=>
a^2-ab-b^2=0
:)
en der kan hjælpe mig med nogle mellemregninger her?
(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a
<=>
a^2-ab-b^2=0
:)
Svar #1
15. december 2007 af Kristine_Bak (Slettet)
Jeg ville mene du skal starte med at dividere nævneren op i tælleren og dermed vil du så få:
2 på venstresiden da a går op i 2a 2 gange og b gå ud med b
b på højresiden da a går ud med a
Så ud til sidst har 2=b <=> -2b=0
Forståe ikke rigtigt den "nes betydende med pil" - der der står derefter er noget du selv har udregnet eller er det en del af stykket?
2 på venstresiden da a går op i 2a 2 gange og b gå ud med b
b på højresiden da a går ud med a
Så ud til sidst har 2=b <=> -2b=0
Forståe ikke rigtigt den "nes betydende med pil" - der der står derefter er noget du selv har udregnet eller er det en del af stykket?
Svar #2
15. december 2007 af MortenJA (Slettet)
Jeg mangler nogle mellemregninger for at komme fra
(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a
til
a^2-ab-b^2=0
Det er en del af et bevis, som jeg er ved at gennemarbejde :)
(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a
til
a^2-ab-b^2=0
Det er en del af et bevis, som jeg er ved at gennemarbejde :)
Svar #4
15. december 2007 af dnadan (Slettet)
(2a+b)/(a+b)=(a+b)/a
<=>
(2a+b)a=(a+b)(a+b)
<=>
2a^2+ab=a^2+b^2+2ab
<=>
a^2-ab-b^2=0
<=>
(2a+b)a=(a+b)(a+b)
<=>
2a^2+ab=a^2+b^2+2ab
<=>
a^2-ab-b^2=0
Skriv et svar til: Ligning (brøk)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
