Matematik
Cosinus og stumpvinklede trekanter :-)
16. december 2007 af
JesperPoulsen (Slettet)
Hej alle :-)
Jeg sidder med en matematik aflevering, og jeg skal regne længden på nogle wirere ud. Jeg har lært, at cos og sin relationerne er gode til at regne sidelængder på vilkårlige trekanter. Men jeg kan ikke huske, hvordan det er jeg gør det med stumpvinklede trekanter?
Jeg søger ikke et svar på den konkrete opgave, men derimod en hjælp til, hvordan jeg regner det ud. :-)
Oplysninger:
Vejbanen på en bro holdes oppe af 3 wirer fastgjort til en skrå bropille. Wiren AB
danner en vinkel på 38° med vejbanen, og wiren AC danner en vinkel på 27° med
vejbanen. Afstanden fra B til C og afstanden fra C til D er 15,0 meter
Udregn længden af AC og AB
Mvh Jesper Poulsen
Jeg sidder med en matematik aflevering, og jeg skal regne længden på nogle wirere ud. Jeg har lært, at cos og sin relationerne er gode til at regne sidelængder på vilkårlige trekanter. Men jeg kan ikke huske, hvordan det er jeg gør det med stumpvinklede trekanter?
Jeg søger ikke et svar på den konkrete opgave, men derimod en hjælp til, hvordan jeg regner det ud. :-)
Oplysninger:
Vejbanen på en bro holdes oppe af 3 wirer fastgjort til en skrå bropille. Wiren AB
danner en vinkel på 38° med vejbanen, og wiren AC danner en vinkel på 27° med
vejbanen. Afstanden fra B til C og afstanden fra C til D er 15,0 meter
Udregn længden af AC og AB
Mvh Jesper Poulsen
Svar #1
16. december 2007 af JesperPoulsen (Slettet)
Kan det passe at side c er 53.6664?
c=15/sin(180-38)*sin(27)
?
c=15/sin(180-38)*sin(27)
?
Svar #2
16. december 2007 af Musepigen (Slettet)
Heej
Det er bare lige havd jeg sådan har forstået vd sin, cos og tan.
De kan kun bruges i retvinklede trekanter, altså en trekant med en vinkel på 90grader. Eks: sinA=a/c , a=modstående katete, c=hypotenuse.
Bare lig sådan en indskydelse! Håber det kan bruges, og det er bare lidt rigtigt det jeg siger
Det er bare lige havd jeg sådan har forstået vd sin, cos og tan.
De kan kun bruges i retvinklede trekanter, altså en trekant med en vinkel på 90grader. Eks: sinA=a/c , a=modstående katete, c=hypotenuse.
Bare lig sådan en indskydelse! Håber det kan bruges, og det er bare lidt rigtigt det jeg siger
Svar #3
17. december 2007 af JesperPoulsen (Slettet)
#2
Nej, cosinus og sinus kan også bruges til stump- og spidsvinklede trekanter. Men jeg har løst problemet :)
Ellers tak!
Nej, cosinus og sinus kan også bruges til stump- og spidsvinklede trekanter. Men jeg har løst problemet :)
Ellers tak!
Skriv et svar til: Cosinus og stumpvinklede trekanter :-)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
