Fysik

bakke :(

16. december 2007 af Heaton (Slettet)
Hvis en person kører op af en 87 meter høj bakke.
kan man så beregne det arbejde det kræver at komme op på toppen af bakken ?

han vejer fx 50kg..

Svar #1
16. december 2007 af Heaton (Slettet)

er der ingen kan forklare mig det :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2007 af nørd240 (Slettet)

jo

A= F*s

Svar #3
16. december 2007 af Heaton (Slettet)

hvad er F og S ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Arbejdet må vel svare til ændringen i potentielt energi?
Dvs.: A = deltaEmek = m*g*h

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af nørd240 (Slettet)

F er kraften
og s er strækningen

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2007 af nørd240 (Slettet)

altså F:(50 kg)*(9,82 N/KG)= 491 N
A=F*s
dvs A=491*87

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2007 af nørd240 (Slettet)

42717 J

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2007 af simoneja (Slettet)

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Hmmmm... nørd240. Her antager du at bjerget er 87 m langt, men der stod højt. Så skal du vel tænke på komposanterne af kraften osv., og du kender jo ikke vinklen...

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2007 af nørd240 (Slettet)

det ved jeg godt men det var bare for at sættte give "heaton" et indblik i brug af formlen og hvad de forskelig ting heder

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

#10: Hmmmmmm... Men det er da dumt at give ham den forkerte formel til problemet? Altså; det er meget godt, han ved, hvad det er. Men det forvirrer sgu nok mere end det gavner lige her.

Skriv et svar til: bakke :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.