Matematik

Hjælp :(

16. december 2007 af Pernillefeilberg (Slettet)
Hej jeg er ny her på siden.

Har en opgave for til imorgen og ville høre om jeg kunne få lidt hjælp.


En letløbende rulleskøjtevogn (af fineste japanske kvalitet) står på et højglanspoleret, vandret bord. Vognen er forbundet, med en masseløs snor, over en trisse til et frithængende lod, der vejer 1,5 kg.
Da opstillingen slippes får vognen en acceleration på 0,75 m/s2.

A) Beregn vognens masse.

Jeg kender:
M=1,5
A=0,75


Svar #1
16. december 2007 af Pernillefeilberg (Slettet)

jeg ville være utrolig glad, hvis der var nogen der kunne hjælpe mig igang.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

Dette hører til i fysik forummet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Vil fineste japanske kvalitet sige at der ikke skal tages hensyn til gnidning og lignende?

Svar #4
16. december 2007 af Pernillefeilberg (Slettet)

Ved ikke må vi gå ud fra :)
Indtil vidre har jeg gjordt: mg/( m + a) = M
M= 70,13kg

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Vil tro du skal antage at den kraft klodsen leverer til bilen er:

Fklods = m1 * a1

Da der ikke er andre faktorer der får bilen til at flytte sig end klodsen vil

Fklods = Fbil

m1 * a1 = m2 * a2
m2 = (m1 * a1)/a2
m2 = (1,5kg * 9,82 (m/s^2)) / 0,75 (m/s^2)
m2 = 19,64kg

Er dog ikke sikker, men sådan ville jeg umiddelbart gøre.

Vær iøvrigt opmærksom på hvad dnadan siger. Det er irriterende med indlæg der er placeret forkert, og der er også større sandsynlighed for at få hjælp hvis man poster i korrekt forum.

Skriv et svar til: Hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.