Matematik

monotoniforhold

17. december 2007 af becky17 (Slettet)
Når f'(x)>0 er f voksende og når f'(x)<0 er f aftagende.
men hvordan finder man ud af det når man ikke har en figur at se det ud fra.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2007 af t00hey (Slettet)

f'(x) fortæller om hældningen til f(x). Dvs. hvis f'(x) er positiv, så er hældningen positiv, og det vil sige at funktionen er voksende.

Svar #2
17. december 2007 af becky17 (Slettet)

mit fm(x)= 8x^3-6x^2-14 hva er mit monotoniforhold så...?forstår ikk det der står om det i min bog.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2007 af janko (Slettet)

man kan ikke bare sige hvad monotoniforholdene er uden videre.
du skal jo undersøge funktionen først.. har du gjort det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2007 af t00hey (Slettet)


Du skal skal så finde løsningerne til f'(x)=0. Fra -uendelig til den mindste løsning er funktionen så voksende eller aftagende (f'(x)>0 eller f'(x)<0). På samme måde kan du finde monotomiforholdet mellem den mindste løsning og den største løsning, samt fra den største løsning til +uendelig... På den måde får du beskrevet i hvilke intervaller, funktionen er voksende og aftagende = monotomiforholdet.

Svar #5
17. december 2007 af becky17 (Slettet)

nej er så lost i det her emne..jeg har fundet nulpunkterne også ville jeg undersøge fm(3), fm(5) og fm(8),sådan har vi nemlig gjort i et eksempel, men forstår ikke rigtig hvordan vi så finder ud af hvad de er...ved ikk lige hvordan jeg skal forklare det, håber du forstår

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2007 af t00hey (Slettet)

hmm ved ikke om den øverste ligning kan ses, men der skal stå f'(x)=24z^2-12x.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2007 af t00hey (Slettet)

damnit... og det var så f'(x)=24x^2-12x

Svar #8
17. december 2007 af becky17 (Slettet)

hva skal jeg bruge ligningen til?

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2007 af t00hey (Slettet)

det står i svar #4

Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.