Matematik

Juletalopgave

17. december 2007 af TheRocket (Slettet)
Jeg fik for nylig stukket denne juletalopgave i hånden af en kollega, men mener ikke den kan løses :o(
Er der en løsning? Måske er den skrevet forkert af?
Har nogen af jer mon set den før?
Hvis ja, hvor finder jeg så løsningen?
PRØV DEN..og HJÆLP MIG!

Selve opgaven:

JULEN
+ JULEN
+ JULEN
+ JULEN
+ JULEN
-------
NELUJ

Hvert bogstav svarer til ét bestemt tal fra 0-9.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af misike (Slettet)

Prøv at sætte J=2, U=1, L=9, E=7 og N=8

Hvis du lægger 21978 sammen fire gange får du 87912 og det passer med tallene.

Man bliver narret fordi man glemmer, at man i addition skal trække de overskydende enere med over i tiere, tiere over i hundrede, hundrede over i tusinde og tusinde over i titusinde.

 

Michael


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Måske har du ikke bemærket, at JULEN forekommer som addend i alt 5 gange i regnestykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2012 af misike (Slettet)

Sorry, jeg har lige løst opgaven hvor JULEN forekommer som addend fire gange - og så er resultatet rigtigt, men fremgangsmåden er den samme, hvor JULEN forekommer som addend fem gange......


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, men det er blot ikke den forelagte opgave, du har løst.


Skriv et svar til: Juletalopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.