Fysik
Hjæælp til differentialligning
18. december 2007 af
Snipet (Slettet)
Hej
Jeg er i gang med at lave et forsøg med varmetransmission, hvor jeg har opvarmet en rockwoolkasse med en pære, med kendt effekt og kendt temperatur selvfølgelig.
Jeg fik at vide man kunne opstille en differentialligning for modellen for temperaturen som funktion af tiden. Den ser sådan ud:
C*("delta"Temp)/("delta"tid)= P-k*(indretemp-ydretemp)
P= 40watt
(indretemp-ydretemp)= 104 graderC
Problemet er jeg næsten ikke har haft noget om differentialligninger, så hvordan løses sådan en?
Jeg er i gang med at lave et forsøg med varmetransmission, hvor jeg har opvarmet en rockwoolkasse med en pære, med kendt effekt og kendt temperatur selvfølgelig.
Jeg fik at vide man kunne opstille en differentialligning for modellen for temperaturen som funktion af tiden. Den ser sådan ud:
C*("delta"Temp)/("delta"tid)= P-k*(indretemp-ydretemp)
P= 40watt
(indretemp-ydretemp)= 104 graderC
Problemet er jeg næsten ikke har haft noget om differentialligninger, så hvordan løses sådan en?
Svar #1
18. december 2007 af Snipet (Slettet)
Jeg kan give nogle punkter på grafen, hvis der var nogle der var så søde at hjælpe mig:
f(60sekunder)= 23 graderC
f(210) = 31
f(630)=50
f(930s) = 60
f(2010) = 90
f(5474) =111
Mvh
f(60sekunder)= 23 graderC
f(210) = 31
f(630)=50
f(930s) = 60
f(2010) = 90
f(5474) =111
Mvh
Skriv et svar til: Hjæælp til differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
