Matematik

1 OPGAVE

18. december 2007 af conversetropic (Slettet)
Opgaven lyder således:

700 brød skal fordeles blandt 4 mænd, så deres andele forholder sig som tallene 2/3, 1/2, 1/3 og 1/4 til hinanden. Hvor mange brød modtager hver mand?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Sherwood (Slettet)

(x*2/3)+(x*1/2)+(x*1/3)+(x*1/4)=700

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

Er ikke sikker, men et bud kunne være:

700 = (2/3)x +(2/3*1/2)x + (2/3*1/2*1/3)x + (2/3*1/2*1/3*1/4)
=> x = 614,634

Person1 = 2/3 * 614,634 = 409,76 brød
person2 = 1/2 * 409,76 = 204,88 brød
person3 = 1/3 * 204,88brød = 68,29 brød
person4 = 1/4 * 68,29 brød = 17,07 brød
sum = = 700

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#1 Skal selvfølgelig stilles op som brøker. Mangler lige et par parenteser. Håber du kan forstå, hvad jeg mener.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2007 af Mestertyv (Slettet)

vælg 1#'s løsning. Giver klart de pæneste tal

Svar #5
18. december 2007 af conversetropic (Slettet)

thank u :D

Svar #6
18. december 2007 af conversetropic (Slettet)

det jeg dog ikke forstår er...hvorfor giver x= 400 i #1 og x= 614,634 i #2???

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2007 af dnadan (Slettet)

#1 Problemet her, er du antager, at de hver får henholdsvis 2/3, 1/2, 1/3 og 1/4 af den samlede mængde brød. dvs:
2/3*700=466.667
1/2*700=350
1/3*700=233.333
1/4*700=175

Heraf ses det, at summen af disse overstiger den samlede mængde brød som er tilgængeligt.


Svar #8
18. december 2007 af conversetropic (Slettet)

det kan j godt se...så må det jo være #2 jeg går udfra???

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#6 Fordi jeg som sagt glemte nogen paranteser i #1. Du har således ikke ½ men derimod 1x/2. Hvilket jo er forkert. Jeg skrev det i #3.

#7 Det har du ret i.

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2007 af dnadan (Slettet)

#7 såfremt jeg altså har forstået opgaven korrekt ( dét sker jo, at trætheden driller, at hukommelsen svigter osv) :)

Men i følge min bedste overbevisning, så er #2 den korrekte måde.

Svar #11
18. december 2007 af conversetropic (Slettet)

I forvirrer mig..
hvis jeg får x til at være 400, hvilket jeg gør liimeget hvad,
får jeg disse resultater:
1. person: 800/3
2. person: 200
3. person: 400/3
4. person: 100

sum = 700

men r det rigtigt?...j føler mig total lost :)

Svar #12
18. december 2007 af conversetropic (Slettet)

j tror altså også at #2 virker mere korrekt

Svar #13
18. december 2007 af conversetropic (Slettet)

TAKKER HOMIES!!!

Skriv et svar til: 1 OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.