Fysik
gravitationslov
18. december 2007 af
Frækkerten (Slettet)
Hej jeg skal fremlægge om denne opgave, som jeg ikke har kunnet løse. Så jeg har virkelig brug for hjælp!
En 1000kg satellit er i bane omkring jorden 300km over jordens overflade. Radius af Jorden er R=6370km og massen af Jorden M=5,98*10^24kg. Afstanden fra Jorden til Solen er 1AE=1,49*10^11m.
a)Hvad er satellitens banehastighed?
b)Hvad er dens periode?
En 1000kg satellit er i bane omkring jorden 300km over jordens overflade. Radius af Jorden er R=6370km og massen af Jorden M=5,98*10^24kg. Afstanden fra Jorden til Solen er 1AE=1,49*10^11m.
a)Hvad er satellitens banehastighed?
b)Hvad er dens periode?
Svar #1
18. december 2007 af peter lind
Brug at den til cirkelbevægelsen nødvendige centripetalkraft er m*v^2/r = GMm/R^2
Skriv et svar til: gravitationslov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
