Biologi

sucroseopløsning

18. december 2007 af becky17 (Slettet)
Beregn, hvor mange gram sucrose (C12H22O11, Molvægt = 342) der skal anvendes til at lave 1 liter 0,5 mol sucroseopløsning (stamopløsning)

dette er formlen jeg skal bruge
M*n = m
men skal den omskrives til dette?
M/m = n


M = 342
m = 0,5

er det her rigtig?
n = 684



Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Stenalt (Slettet)

Nej da... n er stofmængden... Den har du allerede (0,5mol/Liter *1 Liter =o,5 mol) Du ved jo så at molvægten er 342 g / mol... Så burder der ikke være de store problemer der...

Svar #2
18. december 2007 af becky17 (Slettet)

det er bare hundrede år siden jeg har haft kemi, hva hedder de forskellige led i formlen, altså n var stofmængden, kan ikk huske hva de andre er, er M mol, men hva er m så?

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2007 af Stenalt (Slettet)

n = stofmængde der angives i mol, m = masse der oftest angives i gram i denne sammenhæng mens M = Molare masse, dvs hvor meget et mol stof vejer, I dette tilfælde er det 342g/mol

Svar #4
18. december 2007 af becky17 (Slettet)

er mit resultat så bare 171 ( altså 342*0,5)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2007 af Stenalt (Slettet)

jep...

Svar #6
18. december 2007 af becky17 (Slettet)

hehe hold kæft mand tænk det var så nemt

Skriv et svar til: sucroseopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.