Matematik
Reducere brøk
19. december 2007 af
JoachimD (Slettet)
Hej, lidt pinligt, men tror ikke min udregning er rigtig:
Reducer
x^2+2x/4x+8 = x(x+2)/2(2x+4)
... skal jeg benytte mig af kvadratsætningerne??
Reducer
x^2+2x/4x+8 = x(x+2)/2(2x+4)
... skal jeg benytte mig af kvadratsætningerne??
Svar #1
19. december 2007 af Danielras (Slettet)
Det er noget smartere at skrive nævneren:
4(x+2)
Da stykket så bliver
x(x+2)/4(x+2) = x/4 = 1/4 * x
4(x+2)
Da stykket så bliver
x(x+2)/4(x+2) = x/4 = 1/4 * x
Skriv et svar til: Reducere brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
