Fysik

Frit fald

19. december 2007 af cute_tiger (Slettet)
Har desværre ikke nogen formelsamling, og kan ikke lige huske hvordan man løser dette:
Hvis en person der vejer 50 kg, springer ud fra et højhus hvor der er 20 meter ned, hvilken fart vil han så ramme jorden med?
Håber der er nogen der kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2007 af Danielras (Slettet)

Du tager udgangspunkt i at alt den potentielle energi bliver til kinetisk energi ved faldet:

Epot = Ekin
mgh = 0,5*m*v^2
gh = 0,5*v^2
2gh=v^2
v=sqrt(2gh)

Svar #2
19. december 2007 af cute_tiger (Slettet)

Så han rammer jorden med næsten 20 m/s?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2007 af Danielras (Slettet)

Ja. Det er selvfølgelig uden at tage hensyn til luftmodstand.

Svar #4
19. december 2007 af cute_tiger (Slettet)

Det virker bare lidt underligt...
Spørgsmålet er: Hvor højt skal en mand på 60 kg falde fra, før at han rammer jorden med 50 km/t
Svarmulighederne er 12, 15 og 18...
Men kan ikke helt få det til at passe, ellers har jeg lavet en fejl mht. fartudregninger...

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2007 af Danielras (Slettet)

Næ, det kan jeg godt nok heller ikke. Virker også mærkeligt at massen hele tiden bliver oplyst når den netop går ud. Hvor er de opgaver fra?

Svar #6
19. december 2007 af cute_tiger (Slettet)

En internet side, en test, jeg studerer ikke i år, men ville se om jeg stadig kunne huske noget af det... så er det lidt irreterende, når man mener man bruger den rigtige formel, og det så ikke kan løses...
Men mange tak for hjælpen...

Skriv et svar til: Frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.