Fysik

Impedans og faseforskydning

19. december 2007 af ingeborghh (Slettet)
Jeg har fundet ud af, at man ved hjælp af komplekse tal, nemt kan finde erstatningsimpedansen og faseforskydningen for et kredsløb ... men hvorfor er man interesseret i at finde dét? Hvad skal det bruges til? og hvorfor er det smart at bruge den komplekse beregningsform?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2007 af peter lind

Fordi mange beregninger bliver lettere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=84917

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2007 af mathon

vektor_u = vektor_Z*vektor_i
eller

(U_m)wt+phi0,e = (Z)theta * (I_m)wt+phi0,i = (Z*I_m)wt+phi0,i+theta

alias

a*e^(j*phi_1)*b*e^(j*phi_2) = ab*e^(j*(phi_1+phi_1))
og
a*e^(j*phi_1)/(b*e^(j*phi_2)) = a/b*e^(j*(phi_1-phi_1))

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2007 af mathon

rettelse:

a*e^(j*phi_1)*b*e^(j*phi_2) = ab*e^(j*(phi_1+phi_2)) = ab(cos(phi_1+phi_2)+j*sin(phi_1+phi_2))

og

a*e^(j*phi_1)/(b*e^(j*phi_2)) = a/b*e^(j*(phi_1-phi_2)) = a/b*(cos(phi_1-phi_2)+j*sin(phi_1-phi_2))

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=84917

Skriv et svar til: Impedans og faseforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.