Matematik
Regneudtryk
30. december 2007 af
LiL-H (Slettet)
Her sidder jeg så.. I min juleferie og laver matematik aflevering :) Super skønt.
Men er desværre gået i stå ved denne opgave (uden hjælpemidler).
Den lyder således:
Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved
P = (1/2)^h/s
Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.
- Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.
Håber virkelig, at I kan hjælpe, for det går ikke så godt med den. På forhånd tak :)
Men er desværre gået i stå ved denne opgave (uden hjælpemidler).
Den lyder således:
Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved
P = (1/2)^h/s
Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.
- Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.
Håber virkelig, at I kan hjælpe, for det går ikke så godt med den. På forhånd tak :)
Svar #4
31. december 2007 af mathon
P = (1/2)^(h/5) = [(1/2)^(1/5)]^h = [(1/2)^0,2]^h = 0,870551^h
dT=0:
0,870551^h*V2 = (1 atm)*(2 L)
V2 = (1 atm)/(0,870551^h)*(2 L)
dT=0:
0,870551^h*V2 = (1 atm)*(2 L)
V2 = (1 atm)/(0,870551^h)*(2 L)
Svar #5
09. januar 2008 af LiL-H (Slettet)
#4: Vil du ikke være sød at forklare hvad du gør. Trin for trin. For jeg forstår det simpelthen ikke. Det ville jeg sætte stor stor pris på.
Svar #6
09. januar 2008 af mathon
P = (1/2)^(h/5) = [(1/2)^(1/5)]^h = [(1/2)^0,2]^h = 0,870551^h
her
er anvendt
potensreglen
a^(n/p) = [a^((1/p)]^n
idealgasligningen (p1*V1)/T1 = (p2*V2)/T2 udarter, når T er konstant (dT=0),
til
(p2*V2)/T = (p1*V1)/T eller
p2*V2 = p1*V1 eller specifikt
1) p_h*V_h = po*Vo,
hvor
p_h og V_h er henholdsvis tryk og volumen i højden h
og
po og Vo er henholdsvis tryk og volumen i højden 0 (jordoverfladen)
ved størrelsesindsættelse i 1)
fås:
(0,870551^h)*V_h = (1 atm)*(2 L) og
V_h = (1 atm)/(0,870551^h)*(2 L)
her
er anvendt
potensreglen
a^(n/p) = [a^((1/p)]^n
idealgasligningen (p1*V1)/T1 = (p2*V2)/T2 udarter, når T er konstant (dT=0),
til
(p2*V2)/T = (p1*V1)/T eller
p2*V2 = p1*V1 eller specifikt
1) p_h*V_h = po*Vo,
hvor
p_h og V_h er henholdsvis tryk og volumen i højden h
og
po og Vo er henholdsvis tryk og volumen i højden 0 (jordoverfladen)
ved størrelsesindsættelse i 1)
fås:
(0,870551^h)*V_h = (1 atm)*(2 L) og
V_h = (1 atm)/(0,870551^h)*(2 L)
Skriv et svar til: Regneudtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
