Matematik
lagranges restled
30. december 2007 af
uksomi (Slettet)
Hej Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig med en opgave der lyder:
Find taylor polynomiet P1(x) af grad 1 for funktionen:
f(x)=1/(1+e^x) omkring x=0. Jeg har fået:
P2(x)=1/2-1/4x
Jeg skal nu bestemme hvor stort det tilsvarende fejlled i intervallet (nummerisk)x<1/10. Hvordan gør jeg det. Er der ikke noget med at man skal bruge lagranges restled?
Tak på forhånd
Find taylor polynomiet P1(x) af grad 1 for funktionen:
f(x)=1/(1+e^x) omkring x=0. Jeg har fået:
P2(x)=1/2-1/4x
Jeg skal nu bestemme hvor stort det tilsvarende fejlled i intervallet (nummerisk)x<1/10. Hvordan gør jeg det. Er der ikke noget med at man skal bruge lagranges restled?
Tak på forhånd
Svar #1
30. december 2007 af The Master (Slettet)
Restledet finder du integraltesten.
Men først f(0) =1/2, og f'(0) = y. (find den!)
så P_1(x) = y*x ud fra MaccLaurins formel (ikke Taylors! overvej dette!)
Du har nok lavet fejl i P_2(x). Det ser ikke godt ud!
Men først f(0) =1/2, og f'(0) = y. (find den!)
så P_1(x) = y*x ud fra MaccLaurins formel (ikke Taylors! overvej dette!)
Du har nok lavet fejl i P_2(x). Det ser ikke godt ud!
Svar #3
30. december 2007 af uksomi (Slettet)
Er fejlled det samme som restled? Jeg ved godt at niveauet er langt oppe. Det er også derfor, jeg gerne vil se en besvarelse på opgaven, så jeg kan forstå den
.
.
Skriv et svar til: lagranges restled
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
