Matematik

Udregning af den stumpe vinkel.

31. december 2007 af chris mio (Slettet)
Har siddet og grublet i alt for lang tid og jeg mangler to opgaver, det har er den ene.

________________________________________________________
På figuren ses en firkant ABCD. Nogle af firkantens mål fremgår af figuren:

siden AB = 5,0
siden BC = 3,7
siden CD = 4,1
vinkel A = 40 grader
vinkel B = 110 grader

a) beregn længden af diagonalen AC og vinklen CAB.

AC:
b^2=a^2+c^2-2ac*cosB
=3,7^2+4^2-2*3,7*5*cos(110)
=51,345
kvadratroden af det = 7,17

CAB:
sinA/a=sinB/b <=> A=sin-1(sinB*a/b)
sin-1(sin(110)*3,7/7,17)~29,01

ret mig endelig hvis det er forkert!

nu kommer opgaven hvor jeg skriger efter hjælp...
Beregn vinkel D, den vinkel er stump, viser tegningen, men jeg får det til at give 9,02 og alt muligt meget småt, er det fordi den modstående side er mindre end den hosliggende og at der så er to svarmuligheder?

forresten, vinkel CAD = 40-29,01=10,99 grader


HILFE!


Svar #1
31. december 2007 af chris mio (Slettet)

undskyld, omvendt!
Den modstående side er større end den hosliggende!

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2007 af mathon

cos-relationen giver:
|AC|^2 = 5^2 + 3,7^2 - 2*5*3,7*cos(110°)


sin-relationen giver:
sin(CAB)/3,7 = sin(110°)/|AC|

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2007 af mathon

hvis firkanten skal være konveks, er der KUN den stumpe løsning

D = 180°-x, hvor

sin(x)/|AC| = sin(40°-CAB)/4,1

Svar #4
31. december 2007 af chris mio (Slettet)

x = CAD+CDA?

#2
jeg ved godt jeg skrev forkort med 4 istedet for fem, tastefejl (:

Svar #5
31. december 2007 af chris mio (Slettet)

der skulle så stå forkert og ikke forkort...

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. december 2007 af mathon

x er den "spidse" løsning til

sin(x)/|AC| = sin(40°-CAB)/4,1

D = 180°-x....

Svar #7
02. januar 2008 af chris mio (Slettet)

men det vil sige at det faktisk giver mening at jeg har fået 160,53 grader?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2008 af mathon

#7
ja - men vel nærmere 160,57°...

Svar #9
03. januar 2008 af chris mio (Slettet)

okey, tak (:

Skriv et svar til: Udregning af den stumpe vinkel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.