Matematik

Forkortning af brøk

31. december 2007 af allouise88 (Slettet)
(2x^2+4x)/(x+2)

Hvordan gør man?

Går helt i sort når jeg ser sådan en.

Håber nogen vil hjælpe mig.. :)

AL

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2007 af dnadan (Slettet)

faktorisering.

Hvad kan sættes udenfor parentes i: 2x^2+4x?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Faktoriser tælleren ved hjælp af kvadratreglen:

a^2 + b^2 + 2ab = (a+b)^2

Forkort derefter ud.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Doh. Ignorer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2007 af Sherwood (Slettet)

(2x^2+4x)/(x+2)
=
2x(x+2)/(x+2)
=
2x

Skriv et svar til: Forkortning af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.