Matematik
Trekant
02. januar 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, har en lille opgave, der driller. Når den er lavet kan jeg lave de 4 andre selv.
Beregn de manglende sider i trekanten:
Jeg skal finde a og b
a=
b=
c=16
A=31 grader
C=90 grader
På forhånd tak, håber der er en der har lyst til at hjælpe.
Beregn de manglende sider i trekanten:
Jeg skal finde a og b
a=
b=
c=16
A=31 grader
C=90 grader
På forhånd tak, håber der er en der har lyst til at hjælpe.
Svar #1
02. januar 2008 af HenningPR (Slettet)
sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c
(Sinusrelationen)
Derved indsætter du nu dine variable
sin(31)/a=sin(90)/16
<=>
a=(sin(90)/16)*sin(31)
<=>
a= 8.2406
Og da du i forvejen kender 2 af vinklerne (A,C) og at du på definition ved, at summen af vinklerne i en trekant er lig 180 grader, kan du gøre følgende
31+90+B=180
<=>
B=180-31-90
<=>
B=59
Og da du nu kender vinklen B, kan du gøre følgende
sin(59)/b=sin(90)/16
<=>
b=(sin(90)/16)*sin(59)
<=>
b=13.715
DVS
a=8.2406
b=13.715
c=16
OG
A=31
B=59
C=90
Husk at lave skitse ;)
Hilsen HP
(Sinusrelationen)
Derved indsætter du nu dine variable
sin(31)/a=sin(90)/16
<=>
a=(sin(90)/16)*sin(31)
<=>
a= 8.2406
Og da du i forvejen kender 2 af vinklerne (A,C) og at du på definition ved, at summen af vinklerne i en trekant er lig 180 grader, kan du gøre følgende
31+90+B=180
<=>
B=180-31-90
<=>
B=59
Og da du nu kender vinklen B, kan du gøre følgende
sin(59)/b=sin(90)/16
<=>
b=(sin(90)/16)*sin(59)
<=>
b=13.715
DVS
a=8.2406
b=13.715
c=16
OG
A=31
B=59
C=90
Husk at lave skitse ;)
Hilsen HP
Svar #2
02. januar 2008 af Daniel Kristensen (Slettet)
a = c*sin(A)
b = c*cos(A)
Du kan selv lige tjekke efter med Pythagoras.
b = c*cos(A)
Du kan selv lige tjekke efter med Pythagoras.
Skriv et svar til: Trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
