Fysik
Mundtlig
13. juni 2004 af
Helin (Slettet)
Hej.... Jeg har et lille spørgsmål: Hvordan kan man relateré Ohms lov med effekt?? altså har hørt ngt med formlen for effekt og Ohms lov, ku hænge sammen eller ngt (så vidt jeg, men er ikk sikker på det)
Svar #1
13. juni 2004 af DonS (Slettet)
Hej,
Du kunne starte med at fortælle om Ohms lov defineret ved: U=R*I (Spænding(sfald)=Resistans*Strøm(tab)). Så ved du vel også formlen for effekt;
P=U*I
Så kan du jo derefter regne lidt frem og tilbage og eliminere enten U eller I via substitution med ohms lov:
U=R*I <=> P=R*I*I=R*I^2
U=R*I <=> I=U/R <=> P=(U*U)/R = U^2/R
Se fx. hjulet her:
http://www.sengpielaudio.com/calculator-ohm.htm
Men, Men, dermed har du ikke bevist hvorfor det passer at P=U*I og men det må bare betragtes som noget der bare Er som det er.
Du kunne starte med at fortælle om Ohms lov defineret ved: U=R*I (Spænding(sfald)=Resistans*Strøm(tab)). Så ved du vel også formlen for effekt;
P=U*I
Så kan du jo derefter regne lidt frem og tilbage og eliminere enten U eller I via substitution med ohms lov:
U=R*I <=> P=R*I*I=R*I^2
U=R*I <=> I=U/R <=> P=(U*U)/R = U^2/R
Se fx. hjulet her:
http://www.sengpielaudio.com/calculator-ohm.htm
Men, Men, dermed har du ikke bevist hvorfor det passer at P=U*I og men det må bare betragtes som noget der bare Er som det er.
Skriv et svar til: Mundtlig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
