Biologi

Gæringsprocessen

06. januar 2008 af Idamalie* (Slettet)
Jeg er igang med en evalueringsrapport over et forsøg med gæringsprocessen ..

Nogen der kan fortælle mig lidt om gæringsprocessen?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2008 af TanteOda (Slettet)

Se http://www.frborg-gymhf.dk/kk/NVG%20forl%C3%B8b/Alkohol/G%C3%A6ringsprocessen.htm der også indeholder forsøg.

TanteOda

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2008 af Fassos (Slettet)

Gærceller deler sig ved mitoser, hvor en celle bliver til 2 celler med samme kromosomtal
som den originale celle, og ved meioser, hvor der dannes 4 celler med det halve
kromosomtal som den originale celle. Det er dels genetisk bestemt om en art gør det ene
eller det andet, med det kan også afhænge af næringsforholdene. Når der er mangel på
næring vil meioserne forekomme oftere.
Den anaerobe proces
C6H12O6 2CO2 + 2CH3CH2OH + energi (2ATP + 136 kJ)
Den aerobe proces
C6H12O6 + 6O2 6CO2 + 6H2O + energi (38 ATP + 1651 kJ)
Gærceller skaffer sig energi ved at nedbryde monosaccharider eller disaccharider.
Cellerne kan ved en respiration, som er en aerob proces, skaffe sig megen energi.
Ved alkoholgæringen, som er en anaerob proces, danner gærcellerne alkohol som
affaldsstof. Alkohol er giftigt for gæren, derfor vil gæren til sidst dø, når den danner energi
med den anaerobe proces.
Temperatur og pH-værdi er meget vigtigt for mikroorganismer, som gær, de lever nemlig
bedst under en bestemt temperatur og pH.

Skriv et svar til: Gæringsprocessen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.