Matematik

Trekanter

07. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
hejsa, har en lille driller. håber der er end er kan hjælpe. ?


i trekanterne ABC og A´B´C´ er vinkel A=vinkel A´ og vinkel B=vinkel B´. Endvidere er AC=2 og A´C´=6. Arealet af trekant A´B´C´ er 21.

Beregn i trekant ABC længden af højden fra vinkel B?


På forhånd mange tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Du ved ½*A'C'*h'=21. Du ved også at forholdet mellem siderne i trekanterne er 1/3. Dvs.h=(1/3)h'

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2008 af peter lind

Der må være flere oplysninger. Beregning i en trekant kræver 3 mål for vinkler og sider. Heraf skal mindst en være et mål for en side.

Svar #3
07. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

nej, der er ikke flere oplysninger.

Svar #4
07. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

#1 forstår ikke forklaringen, hvor får du en ½ og 1/3 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2008 af mathon

det lineære forhold "lille"/"stor" = 2/6 = 1/3 (skala-faktoren)

et sidemål i trekant ABC er således (1/3)* den ensliggende side i trekant A'B'C'

T' = (1/2)*h_b'*b' = (1/2)*h_b'*6 = 3*h_b' = 21 , hvoraf

h_b' = 21/3 = 7

h_b = (1/3)*7 = (7/3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Arealet af en trekant er ½*h*g. Hvor g er grundlinien. I dit tilfælde A'C'. Hvis vi kalder arelaet for T får vi: T=½*A'C'*h' <=> h'=2*T/A'C'=2*21/6=7

Forholdet mellem siderne er 1/3, fordi AC/A'C'=2/6=1/3. Alle siderne i trekanten har så dette forhold, så: h=(1/3)h'.

Svar #7
07. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, nu forstår jeg den, mange tak :)

Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.