Matematik

Sinus Kurver

08. januar 2008 af martinbollerup (Slettet)
Nogen som kender en hjemmeside hvor man kan lave nogle sinus kurver osv, da jeg skal vise hvad a,b,c og d betyder for en sinuskurve...

Eller hvordan jeg selv kan lave dem i et program? (muligvis)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Du kan selv lave dem hvis du har excel. Der er sikkert en nemmere måde, men sådan her ville jeg gøre.

Hvis du har en sinuskurve på formen f(x)=a*sin(b*x+c)+d, så prøv at skrive formlen:

=A1*sin(B1*E1+C1)+D1

i feltet F1.

Derefter skriver du i felterne A2: =A1, B2: =B1, C2: =C1, D2: =D1. I række E, skal du vælge et passende interval mellem de x-værdier den skal plotte, fx 0,1. Hvis du vælger 0,1 skriver du i feltet E2: =E1+0,1

Det eneste du nu mangler at gøre, er at trække A2, B2, C2, D2, E2, F1 ned, så programmet selv kopierer kommandoerne. Hvor langt ned du trækker dem, er afhængigt af hvilket interval du har valgt mellem dine x-værdier.

Når alt dette er gjort kan du bare indsætte passende værdier for de konstanter du har i felterne A1, B1, C1, D1. Hver gang du ændrer en konstant ændres hele rækken.

Du kan så få grafen frem på den helt sædvanlige måde i excel. Hvis du vælger "XY-punkt" og derefter trykker på den graftype med buede linier uden prikker får du det bedste resultat.

Svar #2
08. januar 2008 af martinbollerup (Slettet)

Det med A2: =A1, B2: =B1, C2: =C1, D2: =D1 forstod jeg ikke helt? =)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

I feltet A2 skriver du =A1
I feltet B2 skriver du =B1
I feltet C2 skriver du =C2
I feltet D2 skriver du D2

Hvis der er mere du ikke forstår, så bare spørg.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Edit:

De sidste 2 linier skulle selvfølgelig have været:

I feltet C2 skriver du =C1
I feltet D2 skriver du =D1

Skriv et svar til: Sinus Kurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.