Matematik
enkelt ligning
08. januar 2008 af
Yasin14 (Slettet)
Der er en opgave jeg ikke lige kan regne ud?
5 - (8x - 7) + 18x = 31x - (90 + 28x) - 45 ?.
5 - (8x - 7) + 18x = 31x - (90 + 28x) - 45 ?.
Svar #2
08. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Minusparenteser ophæves ved at gange -1 ind på alle ledene i parentesen; eller mere pædagogisk sagt, så skal alle fortegnene ændres fra + til - eller fra - til +.
5 - (8x - 7) + 18x = 31x - (90 + 28x) - 45
..bliver således til...
5 - 8x + 7 + 18x = 31x - 90 - 28x - 45
Træk nu ledene samme. Prøv selv først. Hvis du får gjort det rigtigt er x=-21.
5 - (8x - 7) + 18x = 31x - (90 + 28x) - 45
..bliver således til...
5 - 8x + 7 + 18x = 31x - 90 - 28x - 45
Træk nu ledene samme. Prøv selv først. Hvis du får gjort det rigtigt er x=-21.
Skriv et svar til: enkelt ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
