Matematik

Reducer brøk

09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, skal have reduceret denne her brøk, men det går ikke så godt. håber der er en der kan hjælpe.


(x^2+4x+4)(x-2)^2
---------------------------
x^2-4




På forhånd mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af sapiens (Slettet)

du skal bruge kvadratsætningerne til at omskrive tæller og nævner. fx kan x^2 + 4x + 4 = (x+2)^2

prøv at omskrive din nævner. du skal bruge (a-b)^2 = a^-b^2.

Svar #2
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Altså,

nævneren blive:

x^2-4

(x-4)^2

eller?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af sapiens (Slettet)

nej ikke helt. hvis du ganger det ud får du jo
(x-4)^2 = x^2-4^2 = x^2 - 16.
du skal finde et tal, der ganget med sig selv giver 4.

Svar #4
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

2 ganget med sig selv giver 4

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2008 af sapiens (Slettet)

netop, hvad kan du så omskrive x^2-4 til?

Svar #6
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

x^2

Svar #7
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

eller 2^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2008 af sapiens (Slettet)

nej... du skal jo bruge (a-b)^2 = a^2-b^2. dvs. (x-2)^2 = x^2-4, kan du se det?

Svar #9
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

det kan jeg godt se, men hvad bliver nævneren så?:)

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2008 af mathon

BEMÆRK!
a^2 - b^2 = (a+b)(a-b)
og
(a-b)^2 = a^2 - 2ab + b^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2008 af sapiens (Slettet)

jamen dog, det går da rigtig godt i dag :)
tror jeg går i seng nu...
#9 du skal bruge den første kvadratsætning, som mathon skriver!

Svar #12
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Jeg forstår godt at jeg skal bruge kvadratsætningerne men kan ik´ se hvordan, hvilke tal jeg skal sætte ind.


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/89416

Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.