Matematik

Ubekendte vektorer??

11. januar 2008 af abn (Slettet)
Hej

Sidder med en vektoropgave fra en gammel eksamensopgave maj 1995.

Kan henvise til opgaven her, http://img57830.pictiger.com/images/13725057/

Har selvfølgelig løst den opgave a, ved at bruge prikproduktet og vinklen mellem vektorer.

Opgave b, har jeg flot udtrykt c=2a+b. Er det ikke korrekt?

Opgave c er jeg fuldstændig på bar bund.

Ligeledes opgave d.


På forhånd tak.

Mvh
Andreas

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Opgave c:
Brug a*c=længden af a * længden af b * cos (den mellemliggende vinkel)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2008 af ibibib (Slettet)

c)
a·c = a·(2a+b) = 2a²+ab = osv.

d)
c² = (2a+b)² = osv.

Svar #3
11. januar 2008 af abn (Slettet)

Kan det så passe jeg får opgave c til 15?

Finder det godt nok ulogisk at jeg bruger vinklen mellem a og b, og ikke a og c? Men det må man gerne når jeg nu erstatter c med 2a+b?

Kan stadig ikke gennemskue opgave d.

God weekend.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2008 af ibibib (Slettet)

a·b har du (vel?) beregnet til 6 og da |a|=3 er 2a²=18. Hvordan får du det til 15?

Svar #5
11. januar 2008 af abn (Slettet)

a*b har jeg også fået til 6 helt fra starten.

Så får jeg efterfølgende a·c = a·(2a+b) = 2a²+ab = 2(3)²+3·4 = 18 + 12 = 30

Så er det har jeg så ganger med cos(60), og får 15.

30·cos(60) = 15

At bruge cos(60) satte jeg som tidligere nævnt stort spørgsmålstegn ved.

Syntes 30 virkede meget voldsomt, men ved nærmere eftertanke ser det ud til at passe?

Fortsat god aften.

Mvh
Andreas


Svar #6
11. januar 2008 af abn (Slettet)

Rettelse.

Opgave C
a·c = a·(2a+b) = 2a²+ab = 2(3)²+6 = 18 + 6 = 24


Opgave D
c·c = |c|²
=(2a+b)²
=4a²+b²+4ab
=4|a|²+|b|²+4(6)
=4(3)²+(4)²+4(6)
=12+16+24
=52
=sqrl(52)

?

Puha..

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2008 af ibibib (Slettet)

#6 Det er korrekt.

Svar #8
11. januar 2008 af abn (Slettet)

Super.

Tusinde tak for hjælpen.

Har nu ellers aldrig haft problemer med vektorer, men denne var godt nok lidt kringlet :)

God weekend.

Skriv et svar til: Ubekendte vektorer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.