Matematik

Reducer ?

13. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)
Reducer:

(a^7 * a^2)/(a^4) = a^9 / a^4 ????

_____________________________

(a + b)^2 -2a(a+b)
(a + b)(a + b) -2a( a + b)
a^2 + b^2 + 2ab -2a(a+b)
a^2 + b^2 + 2ab -(2a^2+2ab)
a^2 + b^2 + 2ab - 2a^2 - 2ab
a^2 + b^2 - 2a^2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Ta' et kig på:
http://peecee.dk/upload/view/90234

Men
1) kan forkortes yderligere.

2) Kan forkortes yderligere.
Ydermere, i stedet for at omskrive:
(a + b)^2 til (a+b)(a+b)
Så benyt bare 1. kvadratsætning:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab
(din er også rigtig, det er bare en omvej)

Svar #2
13. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)

ok, og tak...

Så blir resultatet:

1) (a^7 * a^2)/(a^4)
a^9 / a^4
a^9 * a^-4
a^9-4 = a^5 ???

2)Kan ikke lige gennemskue hvad jeg skal gøre mere ved den udfra de regler der... ?? Skal eg bare sætte det hele ind i parantes i og med det hele er i ^2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

1 korrekt. Husk dog parentesen:
a^(9-4) (når du skriver herinde) ellers læses det som a^(9)-4

2. a^2 + b^2 - 2a^2 = a^2-2a^2+b^2
Giver dette dig en idé til, hvad der kan gøres?

Svar #4
13. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)

ikke lige nej...?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

hvis der nu fx. stod x-2x, så ville du nok regne videre, således at det blev -x, dette kan du også gøre ved a^2


Svar #6
13. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)

Så den kommer til at hedder:

......
a^2 -2a^2 + b^2
-a^2 + b^2 ???

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

netop:)


Svar #8
13. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)

Takker....:-)

Skriv et svar til: Reducer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.