Matematik

Trekant

13. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, jeg har en opgave der driller lidt. håber på hjælp.

I en trrekant ABC er:

vinkel A=35grader, vinkel B=20grader og siden AB=4,72

Beregn længden af højden fra C til siden AB?



På forhånd tusinde mange gange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at tegne situationen, det hjælper altid.

Hvis der stadig er problemer, så skriv lige igen :)

Svar #2
13. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

volder stadig problemer.





Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Jeg kigger lige på den så.

Svar #4
13. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

tak, jeg venter

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Bestem vinkel C.
Beregn enten siden a eller siden b.
Heraf kan længden af hC nu beregnes.

Svar #6
13. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

vinkel C er 125 grader

Sidelængden a:

tan(125)=4,72/a

tan(125)*a= 4,72

a=4,72/tan(125)

=3,30

er det rigtig`T?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#6
ikke helt. Den formel du bruger, gælder kun for retvinklede trekanter.
benyt sinusrelationen.

Svar #8
13. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Er det så denne her sin(v)=modstående katet/hyptonusen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

også kun retvinklede trekanter.
a/sinA=b/sinB=c/sinC

Svar #10
13. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

den kender jeg ikke så, hvordan vil udregningen så se ud?

Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.