Fysik
dynamik
13. januar 2008 af
melorm83 (Slettet)
Hvordan finer man hastigheden ved et givent punkt, hvor accelerationen er 1,5 pga. en trisse.
Et lod falder og ved 1 meter har den opnået en hvis hastighed. Hvad er hastigheden?
Jeg har lidt problemer med den, da der ikke er nogle tidsangivelser inde over.
Ellers ville jeg sige v(t) = a * t + v0
Et lod falder og ved 1 meter har den opnået en hvis hastighed. Hvad er hastigheden?
Jeg har lidt problemer med den, da der ikke er nogle tidsangivelser inde over.
Ellers ville jeg sige v(t) = a * t + v0
Svar #1
13. januar 2008 af melorm83 (Slettet)
hov, finder man tiden ved, at sige 1/1,5 = 0,67 s^2
v = 1,5*0,335 s + 0 = 0,8 m/s ?
v = 1,5*0,335 s + 0 = 0,8 m/s ?
Svar #2
13. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)
Er acceleration 1,5m/s^2 eller 1,5g?
Du kan benytte følgende udtryk til at finde hastigheden:
s - s0 = (v^2 - v0^2)/2a
Du kan benytte følgende udtryk til at finde hastigheden:
s - s0 = (v^2 - v0^2)/2a
Svar #3
13. januar 2008 af melorm83 (Slettet)
accelerationen har jeg fundet ved at sige a = g(M-m)/M+m, og må vel derfor være m/s^2 ?
Så det må jo være v=1,73 ? Efter en solve på ti-89
Så det må jo være v=1,73 ? Efter en solve på ti-89
Skriv et svar til: dynamik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
