Matematik

Trekant

14. januar 2008 af anita_h (Slettet)
Hej.. Jeg har lidt problemer med min matematik aflevering. Jeg har en trekant i et kordinatsystem, og jeg kender kun en af siderne.

trekanten består af to linjer:
l: y= ½x+5
m: y= -½x+1

den sidste linje er y-aksen som er 4 cm..

Mit spørgsmål er hvordan jeg kan finde de to andre sider og vinklerne..

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Find skærringspunkterne.

Derved har du hjørnepunkterne og kan bestemme længden og vinklerne.

Svar #2
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Det har jeg gjort, men hvordan kan jeg bruge dem til at finde længden og vinklerne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

find afstanden mellem fx. punkt A og punkt B, dette svarer til siden c i din trekant.

Svar #4
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

altså punkt A ligger i (-4,3) og punkt B i (0,5) men jeg kan da ikke bare måle afstanden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

den beregnes ved afstandsformlen i din formelsamling:
|AB|=sqrt((x1-x2)^2+(y1-y2)^2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2008 af mathon

hvis du tegner ind i et koordinatsystem vil du se, at den spidse vinkel mellem l og m ligger i den af dig omtalte (ligebenede) trekant.

Denne spidse vinkel v beregnes
af

tan(v) = |(-1/2)-(1/2)| / |1+(-1/2)(1/2)|

Svar #7
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

#6 Hvor har du de tal fra?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2008 af mathon

linje_1: y = a1*x+b1 med hældningstal a1
linje_2: y = a2*x+b2 med hældningstal a2

såfremt a1*a2 er forskellig fra 0,
er den spidse vinkel v mellem linje_1 og linje_2
bestemt
ved

tan(v) = |a1-a2|/|1+a1*a2|

hvis a1*a2 = -1, er vinklen mellem linje_1 og linje_2 lig med 90°

Svar #9
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

okey.. Jeg synes bare jeg får nogle mærkelige tal. Jeg får det til at give -1.3333 og det giver jo et negativt tal så?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2008 af mathon

du skal indstille regnemaskinen til at regne i grader!!!

Svar #11
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det nu. Jeg havde vidst byttet om på a1 og a2. Jeg får vinklen til 53 grader nu. Skal jeg så ikke bare sige (180 - 53) : 2?

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2008 af mathon

tan(v) = |(-1/2)-(1/2)| / |1+(-1/2)(1/2)|

tan(v) = |-1|/|1-(1/4)| = 1/(3/4) = (4/3)

v = tan^-1(4/3) = ca. 53,13°


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. januar 2008 af mathon

de to resterede vinkler: (180° - 53,13°):2 - JO!

Svar #14
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

okey.. tusind tak for hjælpen :)

Svar #15
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Har lige et spørgsmål mere. Hvordan skal jeg regne siderne ud når jeg kun har de 3 vinkler?

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. januar 2008 af mathon

"den sidste linje er y-aksen som er 4 cm"

Svar #17
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Men må jeg godt bare aflæse det?

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. januar 2008 af mathon

l: y= ½x+5 skærer y-aksen i (0,5)

m: y= -½x+1 skærer y-aksen i (0,1)

afstand: 5-1 = 4

hvis du absolut vi8l bruge afstandsformlen:

dist = sqr[(0-0)^2+(5-1)^2] = sqr[4^2] = 4

Svar #19
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

okey.. Synes bare ikke at jeg får det rigtige tal når jeg regner de andre sider ud? Får p til at give 10,3057 når jeg bruger sinus, men synes bare ikke rigtig at det kan passe.

Svar #20
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Har fundet ud af det nu..

Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.