Matematik
bestemmelse af forskrift for en parabel :D
14. januar 2008 af
imdone (Slettet)
grafen for en funktion f (x) er en parabael, som skærer i punkterne:
p (2,0)
q (8,0)
r (0,4)
tror det en forholdsvis simpel opgave, men er ... kan ikke lige overskue den
p (2,0)
q (8,0)
r (0,4)
tror det en forholdsvis simpel opgave, men er ... kan ikke lige overskue den
Svar #1
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Benyt:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)til at beregne a-værdien, (indsæt dine to rødder og det andet punkt)
brug igen:
f(x)=a(x-r1)(x-r1), hvor dine rødder og den fundne værdi af a indsættes.
Alternativt,
du ved, at f(0)=4, hvoraf c=4
2 ligninger med to ubekendte opstilles nu:
0=a*2^2+b*2+4
og
0=a*8^2+b*8+4
Løs dette lignings system for at finde a og b, hvormed du nu har a,b og c i dine regneforskrift.
f(x)=a(x-r1)(x-r2)til at beregne a-værdien, (indsæt dine to rødder og det andet punkt)
brug igen:
f(x)=a(x-r1)(x-r1), hvor dine rødder og den fundne værdi af a indsættes.
Alternativt,
du ved, at f(0)=4, hvoraf c=4
2 ligninger med to ubekendte opstilles nu:
0=a*2^2+b*2+4
og
0=a*8^2+b*8+4
Løs dette lignings system for at finde a og b, hvormed du nu har a,b og c i dine regneforskrift.
Svar #2
14. januar 2008 af imdone (Slettet)
kan ikke få det til at passe :(
min forskrift bliver ved med at være forkert :(
min forskrift bliver ved med at være forkert :(
Svar #3
14. januar 2008 af imdone (Slettet)
Formelen for en parabel:
Metoden til at regne parablens forskrift:
f(x) = a•(x-x1)•(x-x2)
hvor x1 og x2 er rødderne.
4= a• (0-8)•(0-2)
Ved brug af solve:
Giver a 0,25
Herefter finder man c ved at sætte forskriften lig 0
hvilket giver c=4
Nu udregnes b :
0=0,25*2^2+b*2+4
-5=2*b
-2,5=b
forskriften er altså f(x)= 0,25x^2+-2,5x+4
men det er forkert er der ikke en der kan finde fejlen?
Metoden til at regne parablens forskrift:
f(x) = a•(x-x1)•(x-x2)
hvor x1 og x2 er rødderne.
4= a• (0-8)•(0-2)
Ved brug af solve:
Giver a 0,25
Herefter finder man c ved at sætte forskriften lig 0
hvilket giver c=4
Nu udregnes b :
0=0,25*2^2+b*2+4
-5=2*b
-2,5=b
forskriften er altså f(x)= 0,25x^2+-2,5x+4
men det er forkert er der ikke en der kan finde fejlen?
Skriv et svar til: bestemmelse af forskrift for en parabel :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
