Matematik
Trigonometri <3
14. januar 2008 af
veddum12 (Slettet)
To trekanter ABC er retvinklet med c = 90 grader, vinkel b = 40 grader, og trekanten har arealet 4.
- bestem trekantens sidelængder ?
Hjælp /:
- bestem trekantens sidelængder ?
Hjælp /:
Svar #1
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
Trekantens areal: T=1/2a*b*sin(C)
Dejligt at se at nogen elsker trigonometri. Jeg har altid fundet det utrolig kedeligt og monotont. :-)
Dejligt at se at nogen elsker trigonometri. Jeg har altid fundet det utrolig kedeligt og monotont. :-)
Svar #2
14. januar 2008 af peter lind
Brug at arealet =½gange produktet af siderne sammen med en af reglerne for beregning af vinklerne.
Svar #3
14. januar 2008 af mathon
T = 2R^2*sin(A)*sin(B)*sin(C) = 4, hvor R er R(adius) i trekantens omskrevne cirkel.
2(c/2)^2*sin(A)*sin(B) = 4
(c/2)^2*sin(50°)*sin(40°) = 2
(c/2)^2 = 2/(sin(50°)*sin(40°))
c/2 = sqr[2/(sin(50°)*sin(40°))]
c = 2*sqr[2/(sin(50°)*sin(40°))]
a = c*cos(40°)
b = c*sin(40°)
2(c/2)^2*sin(A)*sin(B) = 4
(c/2)^2*sin(50°)*sin(40°) = 2
(c/2)^2 = 2/(sin(50°)*sin(40°))
c/2 = sqr[2/(sin(50°)*sin(40°))]
c = 2*sqr[2/(sin(50°)*sin(40°))]
a = c*cos(40°)
b = c*sin(40°)
Skriv et svar til: Trigonometri <3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
