Matematik

En andengradsligning

14. januar 2008 af RikkeKring (Slettet)
Heey alle!
er lige lidt lost her.
en andengradsligning hvor jeg skal finde ud af hvad y er og hvad x er:
5x^2 - 25x = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af dnadan (Slettet)

der er intet y.

Men et hint: benyt nulreglen.

Og kig evt. her, dette vil nok kunne hjælpe:
http://peecee.dk/upload/view/90640

Svar #2
14. januar 2008 af RikkeKring (Slettet)

har fundet ud af det.
hva så med:
3x^2+3x=18 ? ;s
Gerne udregninger også.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2008 af Janni Maj (Slettet)

du bruger formlerne til at løse en andengradsligning.. Det vil sige, at du skal finde diskriminanten D= b^2-4ac
Det skal du bruge, når du skal finde nulpunkterne... Nulpunktsformel, og så skal du bruge toppunktsformlen for at finde y.. Håber du kunne bruge det.. ellers må du skrive igen..

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Husk dog at isolere således at der står 0 på den ene side af lighedstegnet.

Svar #5
14. januar 2008 af RikkeKring (Slettet)

3x^2+3x-18 = 0
sådan?
og så det andet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2008 af Molle (Slettet)

Ja, så det andet.

Svar #7
14. januar 2008 af RikkeKring (Slettet)

L= [-0.5;5.5] - ikke? (;

Skriv et svar til: En andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.