Fysik

Fysik - haster lidt .. takk!

14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)
1). På det dybeste sted i Storebælt er havdybden 50 cm.

Beregn trykket i atm i den dybde, når saltvandsdensitet er 1,03 g/cm^3

Den største vanddybde på jordkloden findes i Challenger-dybet i Stillehavet. Her er havdybden 11,03 km.

Beregn trykket i dene dybde.

Forstår ikke rigtigt opgaven håber på nogle gode og helst fyldige svar mange tak :) skal forresten bruges i morgen tidligt, så mange tak ..!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af mathon

"1). På det dybeste sted i Storebælt er havdybden 50 cm" og derfor kun til trafik for legetøjsskibe!!!:-)

Svar #2
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

yes - tastefejl, tak for :b ..

mente selvfølgelig meter q: !

har du nogle idér til hvordan man kan løse opgaven ?(:

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2008 af mathon

Store Bælt:
[(50 m)*(1 m^2)*(1030 kg/m^3)*(9,82 m/s^2)]/m^2 + 101325 N/m^2 = (505730+101325)N/m^2 = 607055 Pa = 5,99 atm = ca. 6 atm

Challenger-dybet:
[(11030 m)*(1 m^2)*(1030 kg/m^3)*(9,82 m/s^2)]/m^2 + 101325 N/m^2 = (1,11564*10^8+101325)N/m^2 = 1,11665*10^8 Pa = ca. 1102 atm

Svar #4
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

hvis jeg lige spørger til støre bælt først:

- hvor får du: *(1 m^2) fra, og hvor henne bruger du de der 1,03 g/cm^3 (saltvands densitet henne) :)?

Svar #5
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

og 1030kg/m^3 hvor får d det fra? :I)

Svar #6
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

-.- ..

Det der du dividere med m^2 lige efter "(9,82 m/s^2)", hvorfor gør du det:)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2008 af mathon

1 m^2 er en antaget, bekvem fladestørrelse

1,03 g/cm^3 = 1,03 kg/dm^3 = 1030 kg/m^3

m^2 lige efter "(9,82 m/s^2)", hvorfor gør du det: tryk er jo kraft pr. areal!!!:-)

Svar #8
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

yes da, så blev jeg da klogere :P ,
og vi er begge enige om at du dividere 101.300 med 607.055 for at få ca. 6 atm ikk? : altså 607.055/101.300 = 5,99 atm = 6 atm. ca

Svar #9
14. januar 2008 af Shining-Star (Slettet)

må jeg lig spørge hvordan får du ca. 1102 atm fra : 1,1165*10^8, ??

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2008 af mathon

1 atm = 101325 Pa

(1,11665*10^8 Pa)*(1/101325 atm/Pa) = ca. 1102 atm

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. maj 2017 af Nannnnnna (Slettet)

Hej, jeg har det samme spørgesmål, jeg ved ikke hvilken formel har brugt ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2017 af mathon

#11

eller

trykket i dybden d

                                \small p=\frac{m\cdot g}{A}+p_o

                                \small p=\frac{V\cdot \rho \cdot g}{A}+p_o

                                \small p=\frac{d\cdot A\cdot \rho \cdot g}{A}+p_o

                                \small p=d\cdot \rho \cdot g+p_o

                                \small p=d\cdot\left ( 1030\; \tfrac{kg}{m^3} \right ) \cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )+101325\; Pa

                                \small p=d\cdot\left ( 10.114{,}6\; \tfrac{N}{m^3} \right )+101325\; Pa

                                

                                     
               


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2017 af mathon

i anvendelse:

1). På det dybeste sted i Storebælt er havdybden 50 m

Beregn trykket i atm i den dybde, når saltvandsdensitet er 1,03 g/cm3
 

                                \small p=(50\; m)\cdot\left ( 10.114{,}6\; \tfrac{N}{m^3} \right )+101325\; Pa=607055\; Pa\approx 6\; atm


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2017 af mathon

2)
Den største vanddybde på jordkloden findes i Challenger-dybet i Stillehavet. Her er havdybden 11,03 km. 

Beregn trykket i denne dybde:

                                \small p=(11030\; m)\cdot\left ( 10.114{,}6\; \tfrac{N}{m^3} \right )+101325\; Pa=1{,}11665\cdot 10^8\; Pa\approx 1102\; atm


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. september 2017 af yase0112 (Slettet)

@marthon? 

Hvor får du 10.114,6 N/m^3 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. september 2017 af mathon

             \small \rho \cdot g=\left ( 1030\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9{.}82\; \tfrac{N}{kg} \right )=10.114{.}6\; \tfrac{N}{m^3}


Skriv et svar til: Fysik - haster lidt .. takk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.