Matematik

udregning- bøvl med lommeregner

15. januar 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

hej jeg skal finde en tangent hvor jeg har fået oplyst at punktet P(-2,0) er oplyst.
Det er X0 jeg skal finde i tangentligningen da -2 er x.

min lærer har endda hjulpet med det jeg vil regne ud men kan ikke få lommeregneren til at give mig svaret!?

det jeg skal regne ud:
y=f'(x0)(-2-X0)+f(Xo)

nogle der vil hjælpe. aflevering til imorgen plz!
den skal komme frem med to løsninger...

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad for noget?...

Skriv lige opgaven ORDRET herind.

Svar #2
15. januar 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

Grafen for f har en anden tangent t2, som også går gennem P(-2,0)-
-bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Kender du andet? Fx forskriften for grafen for f?

Svar #4
15. januar 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

hov ups det må du undskylde -

f(x)=1/4x^3-x^2-x+4


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Mit bud:
0=f'(x)*(-2-x)+f(x)

hvor:
f(x)=1/4x^3-x^2-x+4
og
f'(x)=3/4x^2-2x-1

Svar #6
15. januar 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

jamen skal bestemme koordinatsættet og altså skal jeg isolere x0. kan ikke få min lommeregner til det

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2008 af dnadan (Slettet)

0=(3/4x^2-2x-1)(-2-x)+1/4x^3-x^2-x+4
<=>
x=3 or x=-2

Skriv et svar til: udregning- bøvl med lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.