Fysik
Homogent elektrisk felt
15. januar 2008 af
Fabianbm (Slettet)
Hej
Jeg har fået en opgave hvor jeg får flg info: Mellem to plader er afstanden 1,00cm, og spændingsforskellen er 100V. Man antager at det er et homogent elektrisk felt.
Nu skal jeg så svare på "hvilken acceleration elektronen har mellem pladerne", men her går jeg helt tabt. Nogen der kan hjælpe?
Jeg har fået en opgave hvor jeg får flg info: Mellem to plader er afstanden 1,00cm, og spændingsforskellen er 100V. Man antager at det er et homogent elektrisk felt.
Nu skal jeg så svare på "hvilken acceleration elektronen har mellem pladerne", men her går jeg helt tabt. Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
15. januar 2008 af peter lind
Feltet mellem pladerne er E=V/d, hvor V er spændingsforskellen mellem pladerne og d er afstanden mellem pladerne. Brug dette sammen med kraften på en elektrisk ladet partikel i et elektrisk felt.
Svar #2
15. januar 2008 af mathon
feltkraften E måles i N/C
N/C = (N*m)/(C*m) = ((N*m)/C)/m = Volt/m = V/m
konklusion:
enheden N/C = V/m
E = (100 V)/(10^(-2) m) = 100*10^2 V/m = 10000 N/C
kraften på elektronen er således:
F = m_e*a = q*E = (1,60218*10^(-19) C)*(10^4 N/C) = 1,60218*10^(-15) N
m_e*a = 1,60218*10^(-15) N
a = (1,60218*10^(-15) kg*m/s^2)/(9,10936*10^(-31) kg))=1,75882*10^15 m/s^2
= ca. 1,8*10^15 m/s^2
N/C = (N*m)/(C*m) = ((N*m)/C)/m = Volt/m = V/m
konklusion:
enheden N/C = V/m
E = (100 V)/(10^(-2) m) = 100*10^2 V/m = 10000 N/C
kraften på elektronen er således:
F = m_e*a = q*E = (1,60218*10^(-19) C)*(10^4 N/C) = 1,60218*10^(-15) N
m_e*a = 1,60218*10^(-15) N
a = (1,60218*10^(-15) kg*m/s^2)/(9,10936*10^(-31) kg))=1,75882*10^15 m/s^2
= ca. 1,8*10^15 m/s^2
Skriv et svar til: Homogent elektrisk felt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
