Fysik

Henfaldskonstant

16. januar 2008 af Miss La Di Da (Slettet)
Hej.

I en opgave får jeg at vide, at 90 Sr har en halveringstid på 28 år. Jeg skal nu beregne henfaldskonstanten k. Først starter jeg med at omregne det til sek (det får jeg til 851558400 sek., hvis det er helt korrekt). Dernæst skal jeg bruge flg. formel til beregning er k:

N=N0*e^-k*t

Men jeg kender jo hverken N eller N0, så hvordan skal jeg kunne beregne k?? N er jo antal kerner til tiden t og N0 antal af kerner til tiden o. Men hvordan skal jeg kunne vide det?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2008 af dnadan (Slettet)

t_½= ln(2)/k

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2008 af mathon

beregn k af
T_½= ln(2)/k

og indsæt den beregnede k-værdi i

N = N0*e^(-k*t)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2011 af hansegonshund (Slettet)

Hvad er In(2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2011 af mathon

den naturlige logaritme til 2

                                                 


Skriv et svar til: Henfaldskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.