Biologi
Geno - og fænotyper
16. januar 2008 af
royal-chika (Slettet)
Jeg ville høre om der er nogle der kan hjælpe mig med eb aflevering. Skal aflevere i morgen, og er ikke sikker på at jeg forstår det.
Opgaven lyder:
Pelsfarven hos får styres af to forskellige gener. Gen A har tre alleler og gen B har to alleler. Se figur 1.
A^w-allelen er dominant overfor andre alleler i locus A og undertrykker desuden generne i locus B. Derudover dominerer A^+ over A^a, og B^+ over B^b.
Figur 1:
Gen A
A^w = hvid
A^+ = muflon
A^a = Ensfarvet
Gen B
B^+ = sort
B^b = brun
Opgave a)
Angiv de mulige genotyper for ensfarvede sorte får. Inddrag gener i begge loci-
i denne opgave har jeg fundet ud af at der må være tre genotyper: B^+B^+ , B^+B^b og B^+A^a
er det rigtig ? er der flere eller hvordan ..
- tak (:
Opgaven lyder:
Pelsfarven hos får styres af to forskellige gener. Gen A har tre alleler og gen B har to alleler. Se figur 1.
A^w-allelen er dominant overfor andre alleler i locus A og undertrykker desuden generne i locus B. Derudover dominerer A^+ over A^a, og B^+ over B^b.
Figur 1:
Gen A
A^w = hvid
A^+ = muflon
A^a = Ensfarvet
Gen B
B^+ = sort
B^b = brun
Opgave a)
Angiv de mulige genotyper for ensfarvede sorte får. Inddrag gener i begge loci-
i denne opgave har jeg fundet ud af at der må være tre genotyper: B^+B^+ , B^+B^b og B^+A^a
er det rigtig ? er der flere eller hvordan ..
- tak (:
Skriv et svar til: Geno - og fænotyper
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
