Matematik

hjælp til løsning af lining HASTER

16. januar 2008 af imdone (Slettet)
Hej jeg er nået til opgave i en matematik opgave som jeg ikke kan finde ud af. Den lyder således:
Løs ligningen (x-1)(x^2-4)=0

er der ikke nogle der kan hjælpe mig med den

VH Claus

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Brug nul-regelen.

når x-1=0 eller x^2-4=0

giver hele stykket nul.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Nulreglen. Det samlede udtryk kan kun blive 0 hvis:

x-1 = 0

eller

x^2 - 4 = 0

Løs derfor disse to ligninger med hensyn til x, så har du dine rødder.

Svar #3
16. januar 2008 af imdone (Slettet)

er rødderne så 0 eller? jeg fatter ikke hvad i mener

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2008 af JCB (Slettet)

Rødderne er 1, 2 og -2

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Vi er enige om at vi leder efter de x-værdier som gør hele udtrykket lig 0.

Udtrykket består af to faktorer:

(x-1) og (x^2 - 4)

Hvis to faktorer ganget med hinanden skal give 0 skal den ene faktor være 0.

Derfor kan vi nøjes med at kigge på hvilke x-værdier der gør hver faktor lig 0, altså løse:

x-1 = 0

og

x^2 - 4 = 0

Dvs. du finder de værdier af x som gør den første faktor lig 0 og ditto med den anden. Forstår du?

Svar #6
16. januar 2008 af imdone (Slettet)

ok, så jeg deler den bare op..?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Ja. For når du ganger noget med nul, giver det nul. Og i dette stykke er de to parenteser jo ganget sammen, så ved at finde de tal der får en af paranteserne til at give 0, finder du samtidig rødderne..

Svar #8
16. januar 2008 af imdone (Slettet)

ok har lavet opgaven nu mange tak for hjælpen alle sammen

Skriv et svar til: hjælp til løsning af lining HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.