Matematik
Cosinusrelation - Hvordan isolerer man en side?
17. januar 2008 af
nickOteen (Slettet)
Min opgave lyder således:
I trekant ABC er vinkel A = 26,1 grad, AC = 5 og BC = 3. Vinkel C er stump.
a) Bestem vinklerne B og C
b) Bestem AB
Vælger så at sætte dataene ind i cosinus relationen således:
3^2 = AB^2 + 5^2 -2(AB*5)*cos(26,1)
Men hvordan isolerer jeg AB? Eller gør jeg noget helt forkert?
I trekant ABC er vinkel A = 26,1 grad, AC = 5 og BC = 3. Vinkel C er stump.
a) Bestem vinklerne B og C
b) Bestem AB
Vælger så at sætte dataene ind i cosinus relationen således:
3^2 = AB^2 + 5^2 -2(AB*5)*cos(26,1)
Men hvordan isolerer jeg AB? Eller gør jeg noget helt forkert?
Svar #3
17. januar 2008 af pawse (Slettet)
|AB|^2=|ac|^2+|bc|^2-2*|ab||bc|cos(den vinkel, således linien AB er "modstående")
Men har du fundet alle vinkler?
Hvis ikke, kan du bruge sinusrelationerne.
ex.
(sin(A)/|BC|)*|AC|=sin(B)
Men har du fundet alle vinkler?
Hvis ikke, kan du bruge sinusrelationerne.
ex.
(sin(A)/|BC|)*|AC|=sin(B)
Svar #4
17. januar 2008 af nickOteen (Slettet)
#3
Det er selvfølgelig altid småting man overser når man laver matematik XD
Havde ikke skænket sinusrelationen en tanke før nu... Tak:)
Vender tilbage hvis der bliver flere probs!
Det er selvfølgelig altid småting man overser når man laver matematik XD
Havde ikke skænket sinusrelationen en tanke før nu... Tak:)
Vender tilbage hvis der bliver flere probs!
Skriv et svar til: Cosinusrelation - Hvordan isolerer man en side?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
