Matematik
meget kort!
17. januar 2008 af
887 (Slettet)
Hvordan angiver jeg koordinaterne til en retningsvektor og til normalvektor for hver af disse linjer?:
1. y=2x-3
2. y-4=3/4(x-1)
3. 2x+5y-7=0
1. y=2x-3
2. y-4=3/4(x-1)
3. 2x+5y-7=0
Svar #1
17. januar 2008 af pawse (Slettet)
Genrelt:
omskrives til linjes ligning, således du kan se kordinaterne til normalvektoren.
ax+bx+c=0 ,hvor a,b er kordinater til normalvektoren.
ex.
y=2x-3 =>
2x-1y-3=0
Dvs n=(2,-1)
Da normalvektoren er tværvektor til retningsvektoren, kan denne findes ved at "regne" baglænds, således at retningsvektoren i overstående eksempel er r=(-1,-2), da n=(-r2,r1)
omskrives til linjes ligning, således du kan se kordinaterne til normalvektoren.
ax+bx+c=0 ,hvor a,b er kordinater til normalvektoren.
ex.
y=2x-3 =>
2x-1y-3=0
Dvs n=(2,-1)
Da normalvektoren er tværvektor til retningsvektoren, kan denne findes ved at "regne" baglænds, således at retningsvektoren i overstående eksempel er r=(-1,-2), da n=(-r2,r1)
Skriv et svar til: meget kort!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
