Matematik

Eksamenssæt 2000

24. februar 2003 af Alanna (Slettet)
Hejsa
Jeg sidder og kæmper med eksamenssæt 2000 2-årigt forløb til B-niveau.

Jeg ønsker ikke at få svarene til opgaverne. Jeg vil gerne selv lære og regne dem, men jeg mangler en kick start til:
Opg. 3 Bestem afstanden D til B
Opg. 6 Hele opgave 6 virker temmelig sort

I prøven u. hjælpemidler vil jeg gerne høre hvad i har fået parablensligning til at være... Jeg er lidt i tvivl om min er rigtig

Håber i vil hjælpe mig.
Alanna

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2003 af Jean

Er det fra dette sæt ?

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0082MHNY.pdf

Hvis ja

I opgave 3 kan du bare bruge at det er to retvinkelede trekanter og så kender du jo vinkelen og højden l.

Du kan så beregne afstanden fra D til B ved at tage afstanden fra de to kateter du har udregnet.

Dette er lidt svært at illustrere i ord men jeg håber du forstår det.

6'eren er lidt væk fra det matematik man plejer at lave, men det er faktisk bare at sætte ind og så ikke tænke så meget på den indskrevne trekant (efter min mening).

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2003 af Jean

Jeg kan da godt lige sige hvad der skal gøres i opgave 6.

1) sæt ind

2) løs ligning

3) optimer T(x) (ved at differentiere).

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Rigtig magnge tak!

Det var lige sådan en hjælp jeg manglede.

Alanna

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvis du stadig er der...
Kan det passe at ligningen til tangent i opgave 2 er y=9x-19?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2003 af Jean

Det tror jeg ikke. Du kan hvert fald først tjekke om tangenten og funktionen har samme funktionsværdi i x = 2 ellers kan du prøve at plotte det på din lommeregner, hvis du da har en grafisk en.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2003 af Xabbu (Slettet)

Alanna: Jeg er jo i gang med at lave samme sæt, så på et tidspunkt kan vi så ikke lige skrives sammen og sammenligne vores resultater ?
Det kunne være dejligt.

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

I opgave 6, den med at løse ligningen og finde 2 løsninger som gir 25, den kan jeg ikke helt få til at passe.
Skal man lave det om til en andengradsligning eller hvad ?

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Du skal finde 2 løsninger så T(x) = 25.

du skriver op

25·(x + 1)·kvrod(1 - x^2) = 25

(x + 1)·kvrod(1 - x^2) = 1

0 = (x + 1)·kvrod(1 - x^2) -1

det bliver ikke nogen andengradsligning eller noget pænt udtryk..
så mon ikke du skal bruge SOLVE-funktoien på din lommeregner..

x = 0 V x = 0.8392867552



Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Jeg er altså ikke sikker på at jeg forstår at bruge SOLVE funktionen.. Er det den eneste måde det kan gøres på ? Ellers vil du så ikke forklare mig hvad jeg skal taste ind ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Hvilken lommeregner har du?

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

TI83

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Først går du ind i [Math] og vælger 0: Solver...

Så taster du ind:

0 = (x + 1)·kvrod(1 - x^2) -1

trykker ENTER

"x= "

her giver et bud på en x-værdi.

skriv fx 1


"bound="

her skriver du definitionsmængden.

skriv {-1,1}

derefter går du op i x= igen
og trykker [2nd][enter]

der kommer så EN løsning..

så GÆTTER du på noget andet

fx -1

og du får den ANDEN løsning..

(bemærk den finder altid kun den løsning som er tættest dit gæt)

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Ja, det forstår jeg godt. Jeg får løsningen 0.8392867552 hvis jeg bruger 1, men hvis jeg bruger -1 for jeg -1,9894.. Hvordan ved jeg hvilken løsning jeg skal bruge ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Undskyld, du bør heller prøve med -0,999 og +0,999 istedet for 1 og -1, da den jo ikke er defineret her.

du skulle gerne få

0 og 0.839...

dermed har du løst opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Når jeg prøver med - tallet får jeg -1,9854*10^-13 og ikke nul. Det er under x, svaret kommer ? Nede i left-rt står der bare 0...

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Ja, egentlig svarer det tal du finder til 0. Det er bare fordi lommeregneren ikke kan regne eksakt. men du selv engang med hånden at sætte x lig 0 og se om ligningen er opfyldt.

og det er den...


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

jep, man kan også selv se at x = 0 da parentesen og kvadratroden gir 1 når x=0.
Tak for hjælpen... :) Kan være jeg skriver igen hvis jeg sidder fast i den næste med optimering :D

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

hmm kan du ikke give mig et "hint" til at komme i gang med næste spørgsmål... Synes det er sort..

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

sæt T'(x) lig 0 find max.

Brugbart svar (0)

Svar #20
02. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Okay tak.. Men hvordan differenterer man den, da der jo både er kvadratrod, og parenteser og hvad ved jeg...

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.