Matematik

bestem x?

19. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)
funktion over virksomheds overskud og salg:

f(x) = 80 * x^0,4 - 4 *x -100 , X E [0;130]
f(x) = overskudet i 1000 kr.
x= antal solgte ton

Bestem x, således at overskuddet er størst muligt ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

prøv at skrive opgaven ordret ned, for jeg har nemlig på fornemmelsen, at du har skrevet lidt forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f '(x)=0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2008 af toast7 (Slettet)

differentier, sæt lig med 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2008 af malteandersen_10 (Slettet)

Hej ! :)

Jeg forstår ikke hvorfor i siger f'(x)=0.

Dette betyder jo bare, at tangenten til f(x) har en vandret tangent. Derfor behøver det jo ikke være et lokalt maksisum.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#4 ikke bare lokalt, det skal være globalt.

Men undersøg om fortegnene for f'(x) er + 0 -, hvis dette er tilfældet, så er der tale om et maksimum.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2008 af malteandersen_10 (Slettet)

Sandt. I dette tilfælde skal det være globalt maksimum. Er enig med fortegnsvariationen. Den er vigtig. Især, hvis ikke man har en skitse af grafen.

Men laver du en zoom fit i TI, da vil du også opdage, at globalt i dette tilfælde er lokalt.

Fordi at funktionen ikke går mod uendeligt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Tværtimod, der er tale om et globalt maksimum.
Funktionen har kun et extremum, i dette tilfælde et maksimum, dvs. funktionen når sit absolutte max ved dette extremum, heraf er der tale om et globalt maksimum

Skriv et svar til: bestem x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.